Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Az emberek szabadulni akarnak az aljasságtól, amit politikának hívunk

2022. szeptember 3., szombat 18:13

Vasárnap időközi választást tartanak Budapesten a III. kerületben, az óbudai helyi önkormányzati képviselőjelölt plakátjaira azonban mocskolódó üzeneteket írtak, és többet is megrongáltak közülük. Karácsony Gergely szerint a politikának az uralkodás helyett a szolgálatról kell szólnia.

Karácsony Gergely főpolgármester több olyan képet osztott meg hivatalos Facebook-oldalán, amelyen a III. kerületi helyi önkormányzati képviselőjelölt, Kappeller Zsuzsanna megrongált plakátjai láthatóak. Volt, amelyikre Dávid-csillagot rajzoltak, vagy a szemét festették le, de volt olyan is, amelyre a „patkány zsidó” feliratot írták.

A kerület 2. egyéni választókerületében vasárnap időközi választást tartanak, az antiszemita jelzőkkel összefirkált plakátokról Karácsony Gergely úgy vélekedik, hogy Magyarországon lassan naivitás lesz azt gondolni, hogy egy választási kampány az érvekről, a tervekről, a programokról, sőt magukról az emberekről fog szólni. 

Helyette van propaganda, anyázás, lejáratás, és a végén akkora lesz a zaj, hogy az emberek, akiknek dönteniük kellene, hogy milyen irányba menjen tovább a kerület, a város, az ország, már semmit nem akarnak, csak szabadulni ettől az aljasságtól, amit ma itthon politikának gondolunk

– fogalmazott bejegyzésében a főpolgármester.

Azonban úgy véli, hogy a politikának az uralkodás helyett sokkal inkább a szolgálatról kellene szólnia. Majd Ferenc pápát idézve azt írta: „több hatalom több szolgálatot jelent”, hiszen elmondása szerint politizálni azért érdemes, hogy az emberek hétköznapi problémáit megoldják. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok