Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a nyárias idő, de néhány nap múlva lecsap a hidegfront

2022. szeptember 4., vasárnap 16:08

Tovább melegszik a hőmérséklet a jövő héten, és ez egészen a hét közepéig kitart. Csütörtöktől azonban már egyre több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Vasárnap a napos időszakokat időnként erősebb felhősödés zavarhatja meg, és néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délután 22–27 fokot mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint hétfőn változóan napos-felhős időre lesz kilátás, záporok néhol északon, északkeleten, valamint nyugaton fordulhatnak elő. Északon és északkeleten helyenként élénk lehet az északkeleti szél. A nappali maximumok 20 és 29 fok között alakulnak, az Északi-középhegységben és északkeleten maradhat hűvösebb az idő.

Kedden északon, északkeleten és északnyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon szórványosan eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Főként a Dunántúlon lehet élénk a délies szél. A csúcshőmérséklet az Északi-középhegység térségében 18 és 23, máshol 24 és 29 fok között alakulhat.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön napközben már többfelé előfordulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős déli-délkeleti szélben 26 és 32 fok közötti maximumokra van kilátás.

Pénteken többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, a hidegfrontot erős szél kísérheti. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Szombaton közepesen felhős időre lehet számítani, néhol hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, erős széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Vasárnap többfelé előfordulhat eső, zápor és zivatar. A maximum-hőmérséklet általában 20 és 25 fok között valószínű.

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok