Index Vakbarát Hírportál

Részegen száguldozott a BMW-s, két ember meghalt

2022. szeptember 6., kedd 06:25 | aznap frissítve

Hat és fél év börtönt kapott az a férfi, aki miatt két ember halt meg, amikor részegen száguldozva BMW-jével belecsapódott egy fagyiskocsiba tavaly áprilisban Kázsmárkon.

Egy 50 éves férfi 2021 áprilisában okozott balesetet a Borsod megyei Kázsmárkon. A vádlott az út szélén parkoló fagyis kisteherautónak csapódott neki, és elgázolta a fagyiárust, aki a kocsi mögött állt. Az 55 éves nő a helyszínen meghalt.

A sofőr egy apát és két fiát fuvarozta BMW-jével. Az egyik, 18 éves fiú a mentőhelikopterben halt meg, a másiknak maradandóan roncsolódott a karja. Kiderült, a sofőr részeg volt, amikor a balesetet okozta, ráadásul a megengedett ötven helyett több mint százzal száguldott. A bíróság első fokon hat és fél év szabadságvesztésre ítélte a férfit, de fellebbezett.

A másodfokú bíróság nem változtatta meg az elsőfokú ítéletet. Az 55 éves áldozat lánya az RTL Híradónak azt mondta, azt a legnehezebb feldolgoznia, hogy más felelőtlensége miatt halt meg az anyja. Hozzátette: nem lett volna olyan ítélet, amely számára kielégítő lett volna, de annak örül, hogy helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, hiszen így lesz ideje gondolkodnia a férfinak a börtönben azon, amit tett. A bíróság a börtönbüntetés mellett végleg eltiltotta a vezetéstől a férfit.

Rovatok