Index Vakbarát Hírportál

Unja a műbalhét az egri képviselő, szerinte túl messzire ment a polgármester

2022. szeptember 6., kedd 07:46

Mirkóczki Zita egri önkormányzati képviselő informális bizottsági ülést hívott össze szerdára, amelyen a helyi intézményvezetők beszámolhatnak arról, hogy érinti őket az energiaválság és milyen következményekkel járna a polgármester által szorgalmazott válságkezelő csomag, amely a kulturális intézmények időszakos bezárását is lehetővé tenné.

Mirkóczki Zita (Egységben a Városért Egyesület) helyi önkormányzati képviselő is reagált a Mirkóczki Ádám polgármester által szeptember 2-án bejelentett egri válságkezelő csomagra. A városvezető különböző lakossági támogatásokkal segítené a helyi embereket az elszabaduló energiaárak miatt, igaz, ezzel együtt több városi létesítményt is be kellene záratni.

A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban: vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől

– közölte Mirkóczki Ádám.

Az egri javaslatcsomag legfőbb pontjai a következők:

Mirkóczki Zita közösségi oldalán bejelentette, hogy szerda reggelre informális bizottsági ülést hívott össze, amelyen az egri kulturális ágazat intézményvezetői elmondhatják, milyen hatásokkal járna az általuk irányított intézmények működésének időszakos szüneteltetése.

A Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság elnöke úgy látja: az energiaválság súlyosan érinti a kulturális ágazatot is, ezért indokolt, hogy a döntéshozók figyelembe vegyék az intézményvezetők javaslatait a válságkezeléssel kapcsolatosan, mert így közvetlen információt kapnak arról, milyen hatásokkal járna a közművelődési, közgyűjteményi és előadó-művészeti tevékenységek időszakos szüneteltetése.

A forma ugyanaz, mint az ingyenes tömegközlekedésnél: nagy bejelentés a semmiből, majd sajtóturné, aztán a képviselők megzsarolása, miszerint jobban tesszük, ha szó nélkül megszavazzuk, különben újra és továbbra is lehet ránk mutogatni, mint Eger szörnyű ellenségeire. Csakhogy most túl messzire ment a polgármester, szóval átveszem egy kicsit a stafétát

– írta az önkormányzati képviselő.

Mirkóczki Zita bírálta Eger polgármesterét, Mirkóczki Ádámot az előzetes tájékoztatás elmaradása miatt, és megígérte, hogy a szerdai tárgyalást további egyeztetések követik majd.

Az átlátszó műbalhét és az egymásra mutogatást egy jó ideje unom, és úgy gondolom, hogy Eger többsége is így érez

– fogalmazott Mirkóczki Zita.

Rovatok