Index Vakbarát Hírportál

Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet a MOME 2030-ra

2022. szeptember 6., kedd 08:51

Hároméves lett a MOME Campusa. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és dizájnoktatásának kampusza 2030-ra Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet.

A MOME Budapest egy új korszak kapujában áll, 2030-ra Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet  – jelentette ki Facebook-oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. 

Fürjes Balázs a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és dizájnoktatás kampuszának harmadik születésnapja alkalmából azt írta, „a sikerhez nemcsak korszerű egyetemi kampuszra van szükség, az ott folyó oktatásnak is világszínvonalúnak kell lennie”.

Ehhez pedig

Ám az efelé vezető első lépések Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnökének vezetésével már megtörténtek ebbe az irányba – emelte ki posztja végén az államtitkár.

(Borítókép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Base I épülete a főváros XII. kerületében a Zugligeti úton. Fotó: Jászai Csaba/MTI)

Rovatok