Index Vakbarát Hírportál

Tovább romlik az egészségügy helyzete, megszűnt a soproni gyermekkardiológiai rendelés

2022. szeptember 6., kedd 06:23

Eddig heti egyszer nyolc órában várták a beteg gyerekeket a soproni kardiológián. Egy háziorvos rendelt, akinek volt szakvizsgája, ő azonban felmondott, így a gyerekeket a majdnem száz kilométerre lévő Győrbe kell vinniük a szülőknek. Az orvosi kamara megyei elnöke azt mondja, ott sincs annyi orvos, hogy biztonságos legyen az ellátás.

Augusztus végével megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés Sopronban. Volt olyan, aki tavasz óta próbált időpontot szerezni a helyi kardiológiai rendelésre, ahová szeptember végére kapott csak, de akkor már késő volt, ugyanis augusztus végére levélben értesítették, hogy Sopronban megszűnt a rendelés, ezért mihamarabb kérjen másik időpontot a győri kórházban. 

A szülőknek ezentúl 100 kilométert kell utazniuk, hogy orvos láthassa gyermeküket.

Sopronban eddig egy háziorvos vitte a szakrendelést, akinek volt gyermekkardiológiai szakvizsgája, ő azonban felmondott, így a rendelések megszűntek. Nagy kérdés, hogy mikor indulhat újra a gyermekkardiológia a városban, ha egyáltalán újra fog. Az Orvosi Kamara megyei elnöke szerint a bezárással a betegbiztonság kerülhet veszélybe, és nem csak azért, mert nőnek a várólisták.

Tudomásom szerint már évek óta egy kolléganő van Győrben, aki a gyermekkardiológiai ellátást intézi. Amikor ő szabadságon van, vagy betegség miatt nem elérhető, akkor az komoly gondot jelent majd

nyilatkozta az RTL Híradónak Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke.

A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán szerint még soha nem volt ennyire bizonytalan az egészségügyi ellátórendszer helyzete, mint most.

A városi kórházaknál megszokott, hogy a járóbeteg-ellátást vagy a speciális ambulanciákat egy-egy orvosra építve szervezik meg, de sajnos az elmúlt hónapokban már megyei kórházakat, illetve egyetemi klinikát is láttunk, amelyek felfüggesztették a műtéti eljárásokat, mert nincs elég orvos

– mondta el Komáromi Zoltán.

Rovatok