Index Vakbarát Hírportál

Katalizátortolvajokat fogott a TEK, videón a rajtaütés

2022. szeptember 7., szerda 21:58

Videófelvételt tett közzé a rendőrség két katalizátortolvaj elfogásáról, akik ellen a TEK szeptember 5-én indított nyomozást. Zalaegerszegen és a közeli településekről legalább kétmillió forint értékben loptak el katalizátorokat autókból, amelyeket utána eladásra kínáltak.

A zalai rendőrök több hónapos nyomozást követően a Terrorelhárítási Központ segítségével ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

Zalaegerszegről és a környező településekről, valamint Vas megyéből is érkezett az utóbbi hónapokban több bejelentés, hogy különböző telephelyekről tucatszám tűntek el katalizátorok, ezzel összesen több mint kétmillió forint értékű kárt okozva a sértetteknek.

Az elkövetők mindig azonos módszerrel, éjszaka a kerítésen átmászva vagy azt megbontva hatoltak be a telephelyekre, ahol az ott elhelyezett gépjárművek kipufogórendszeréről levágták a katalizátorokat, majd azokat értékesítették – írja a police.hu.

A zalaegerszegi nyomozók három feltételezett elkövetőt azonosítottak, az elfogásukra szervezett akciót 2022. szeptember 5-én hajnalban indították. A Terrorelhárítási Központ együttműködésével megyeszékhelyi otthonukban csaptak le az 50 éves és a 47 éves férfira, akiket előállítottak a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.

A Bűnügyi Osztály nyomozói a testvérpárt 16 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozásra. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó harmadik társuk felkutatása folyamatban van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Rovatok