Index Vakbarát Hírportál

Zápor, zivatar és jégeső is lehet csütörtökön

2022. szeptember 8., csütörtök 06:03

Csütörtökön Magyarország több megyéjében is csapadékra lehet számítani. A nap első felében északon, északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy futó zápor, majd délután nyugat felől egyre többfelé kell számítani záporra, zivatarra és erős, viharos széllökésekre. A nappali maximum-hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, a hajnali 11 és 19 fokot követően délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő. Ugyanakkor délies szél támad fel, ami északnyugaton és nyugaton többfelé erős lökéseket is eredményezhet.

Az Időkép azt írja, a nap első felében északon, északkeleten alakulhat ki elszórtan egy-egy futó zápor, majd délután nyugat felől egyre többfelé kell számítani záporra, zivatarra és erős, viharos széllökésekre.

De helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

 A csapadék után pedig hirtelen több fokot hűlhet a levegő hőmérséklete.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. Felhőszakadásra pedig nyolc megyében figyelmeztetnek. Heves esőre kell számítani

Van, akinél probléma lehet a hirtelen jött meleg

Az orvosmeteorológiai jelentésben azt írják, csütörtökön napközben a meleg idő okozhat az érzékenyek körében fejfájást, migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot és vérnyomás-ingadozást. A hűvösebb tájakon pedig átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

(Borítókép: Cris Faga/NurPhoto/Getty Images)

Rovatok