Index Vakbarát Hírportál

Tovább csökkennek az üzemanyagok piaci árai, egy liter benzinért 650 forintot kérnek

2022. szeptember 8., csütörtök 06:15

Bruttó 7 forinttal lesz olcsóbb péntektől piaci áron a 95-ös benzin, míg a gázolaj bruttó 15 forinttal fog kevesebbe kerülni.

Péntektől tovább csökken az üzemanyagok piaci árai. A 95-ös benzin bruttó 7 forinttal, a gázolaj bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe – írja a holtankoljak.hu.

A portál ismertetése szerint a 480 forinton meghatározott hatósági árak mellett az alábbi piaci árak fordulhatnak elő a hazai benzinkutakon:

Legutóbb szerdán változott a benzin és a gázolaj piaci ára. A 95-ös benzin akkor literenként bruttó 30 forinttal lett olcsóbb, míg a gázolaj piaci ára bruttó 35 forinttal került kevesebbe.

A kormány által bevezetett üzemanyagárstop  továbbra is érvényes, így a lakosság nagy része továbbra is a 480 forintos, hatósági áron tankolhat. Azoknak viszont, akik már csak piaci áron tudják megtölteni a járművüket, jó hír lehet az árcsökkenés.

A hazai benzinkutakon változatlanul jellemző az üzemanyaghiány, és novembernél előbb nem is javulhat a helyzet – erről Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője  nyilatkozott korábban .

Elmondása szerint a kis benzinkutak csak csökkentett mennyiséghez jutnak hozzá, így az igényelt gázolajnak az 50, míg a benzinnek csupán a 35 százalékát kapják meg.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)

Rovatok