Index Vakbarát Hírportál

A mosdóban esett össze az ügyvéd, ügyfele mentette meg

2022. szeptember 14., szerda 15:43

Irodája mosdójában esett össze az a 65 év körüli ügyvéd, akihez a hét elején riasztották a váci mentőket. A férfi ügyfele ment utána, aki mentőt hívott, és megkezdte az újraélesztést. Az ügyvédet stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A hét elején kérték a váci mentők gyors segítségét ahhoz a 65 év körüli ügyvédhez, aki irodája mosdójában, minden előzetes panasz nélkül összeesett – közölte hivatalos Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A férfi egyik ügyfele ezt meghallotta, utánament, és azonnal mentőt hívott. A telefonos utasítások alapján megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett, ezért a mentésirányító több egységet, köztük helikoptert is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szemtanút.

A perceken belül a helyszínre érkező mentősök emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett, és a férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba – olvasható a bejegyzésben.

Rovatok