Index Vakbarát Hírportál

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Borkai-ügy egyik vádlottját

2022. szeptember 14., szerda 13:08

Lemondott a tárgyalásról és beismerő vallomást tett, személyes adattal való visszaélés miatt kapott pénzbüntetést a Borkai-ügy egyik vádlottja.

A Győri Járásbíróságon előkészítő üléssel kezdődött a Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterről készült felvételek miatt indult büntetőügy. A hat vádlottból öten jelentek meg, egyikük szívműtét következtében nem tudott részt venni az ülésen.

A vádlottak között voltak olyanok is, akik a jachton készült videók felvételében vettek részt, köztük az ikerpár egyik tagja, aki harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról, és tett beismerő vallomást. A Blikk beszámolója alapján a bíróság személyes adattal való visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Borkai Zsolt ügyvéd barátját tízmilliós összeggel próbálták megzsarolni

A lap arról is írt, hogy a bíró szerette volna megtudni, mennyit keres a nő havonta, de az érintett nem tudta megmondani, hogy mennyi pénzből él, egyéni vállalkozása van, de a barátja tartja el, akitől olykor húszezer, néha másfél millió forintot kap. Az ülésen úgy fogalmazott, hogy „én és az ikertestvérem nagyon sok mindenben károsultunk a botrány miatt”.

Az is kiderült, hogy Borkai Zsolt ügyvéd barátját, aki szintén a polgármesterrel volt a jachton, az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni. A következő tárgyalási napra várhatóan még idén sor kerül, de ez függ a szívműtéten átesett férfi állapotától is.

(Borítókép: Borkai Zsolt. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok