Index Vakbarát Hírportál

Légpisztollyal rabolta ki ügyfeleit két prostituált Budapesten

2022. szeptember 14., szerda 13:56

Vádat emeltek két prostituálttal szemben, akik kifosztották ügyfeleiket, és egy alkalommal két másik férfi társukkal együtt légpisztollyal fenyegetőzve raboltak ki két kuncsaftot.

A vádirat szerint egy húszéves és egy 24 éves nő 2020 nyarától mintegy fél éven keresztül prostitúciós tevékenységből élt. A két vádlott megállapodott abban, hogy a tőlük szexuális szolgáltatást igénybe vevő ügyfelektől értéktárgyakat, pénzt lop el.

A két nő 2020 szeptemberében egy V. kerületi lakásban közösült két ügyféllel, akik figyelmetlenek voltak, így a prostituáltak mobiltelefont, karórát, készpénzt, bank- és hitelkártyákat, személyi okmányokat tulajdonítottak el tőlük több mint 100 ezer forint értékben. Az elkövetők ezután a megszerzett bank- és hitelkártyákkal három különböző ATM-automatánál is megpróbáltak pénzt levenni. A veszélyeztetett érték 750 ezer forint volt – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Egy másik esetben a vádlottak már két férfi társukat is bevonták a bűncselekmény elkövetésébe. Megbeszélték, hogy a férfiak egy lakás közelében várakoznak. A nők 2021 januárjában egy VI. kerületi ingatlanban ellopták ügyfeleik mobiltelefonját. Ezt követően el akarták hagyni a lakást, az ajtó azonban zárva volt, és mivel a két férfi közben keresni kezdte az értékeit, ezért kiabálni kezdtek, és telefonon értesítették a közelben várakozó ismerőseiket.

Később az egyik nő elővett a táskájából egy légpisztolyt, amit a sértettekre fogott, és azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem hagyják el a helyszínt, megöli őket.

Közben a prostituáltak két férfi társa is a lakáshoz ért, majd rugdosni kezdték a bejárati ajtót. A két nő végül a társasház egyik folyosójára nyíló ablakon keresztül mászott ki a lakásból. Ugyanezen az ablakon keresztül egyik férfi társuk egy tőrrel szúró mozdulatokat tett az egyik sértett irányába, a másik férfi pedig a női társásától elvett légpisztollyal lövést adott le a sértett feje irányába, ami a férfit a nyakán találta el. Ezt követően a vádlottak elmenekültek a helyszínről.

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérlete, valamint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot az ügyben. A kerületi ügyészség valamennyi vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Rovatok