Index Vakbarát Hírportál

Szinte az egész országban leszakadt az ég, bokáig áll a víz

2022. szeptember 15., csütörtök 16:39

Felhőszakadás és zivatar miatt adtak ki riasztást csütörtök délután. Csaknem az egész ország területén lehet heves esőre számítani. A fővárosban délután három óra körül szakadt le az ég, Budapestet elöntötte a hirtelen jött eső. A nagy mennyiségű csapadék miatt fák dőltek ki, és bokáig érő víz hömpölygött az utcákon.

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön leginkább felhős időre készülhettünk kevés napsütéssel. A fátyol- és gomolyfelhős idő mellett napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, néhol pedig felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel kísért zivatarokra kell számítani.

Az Időkép kiemeli: csapadékra leginkább Magyarország déli felén lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csaknem az egész országra adott ki riasztást zivatar miatt. Egyes fokú, citromsárga riasztás van érvényben zivatar miatt az ország északi, déli és keleti területein – itt délután valószínűbb esőzés.

Másodfokú riasztást adtak ki zivatar miatt

Ugyanakkor felhőszakadás miatt egyes fokú, citromsárga jelzéssel látták el az ország területének szinte felét. 

Budapestet délután 3 óra körül érték el zivatarfelhők, a fővárost elöntötte a hirtelen jött eső. A heves csapadék miatt fák dőltek ki, és bokáig érő víz hömpölygött az utcákon.

A csapadék mellett borsó nagyságú jégeső is hullott az égből. A rossz idő miatt bekövetkezett balesetekhez számos tűzoltó-, mentő- és rendőregységet vezényeltek ki. Egy XVIII. kerületi olvasónk videóra vette az ítéletidőt. A felvételen jól látszik, mekkora erővel mozgatja a fák lombját a viharos erejű szél.

Ön is látta? Van fotója vagy videója?
Küldje el nekünk!

(Borítókép: Olvasónk, Mátyás / Index)

Rovatok