Index Vakbarát Hírportál

Nyílt levelet írt Lázár Jánosnak Márki-Zay Péter

2022. szeptember 15., csütörtök 12:49

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere nyílt levélben fordult Lázár Jánoshoz, számonkérve rajta az elmaradt ígéreteit.

„Mindannyian emlékszünk arra, amikor 2 éve önök szórólapokon tájékoztatták arról a mártélyi lakosokat, hogy azért nem jutnak forrásokhoz, mert ellenzéki polgármestert választottak” – kezdte meg Lázár Jánosnak szánt nyílt levelét Márki-Zay Péter.

Amint írta, ezt követően Mártély testülete feloszlatta magát, és új választásokat írtak ki. A faluban időközi polgármester-választást tartottak augusztus 7-én, ahol Lázár János egykori sofőrje, Ambrus István független képviselőként nyerte el a tisztséget kétharmados többséggel.

Az addig minden számláját időben fizető település a választás után heteken belül bejelentette, hogy csődben van, ezért segítségért meglepetésemre most mégis nem önhöz vagy a kormányhoz, hanem hozzám fordultak

– emelte ki Márki-Zay.

Azért is tartja érthetetlennek Ambrus István megkeresését, mert a kampányidőszakban Lázárék ígéretet tettek a falu fennálló adósságainak visszafizetésére.

Megjegyezte, hogy ez az összeg egy fideszes politikus számára csekély lehet, hiszen Lázár korábban megközelítőleg ennyit költött el egy hétvégi csehországi vadászatra, de a vásárhelyi polgárok nem élnek ilyen luxusban.

Nincsenek kastélyaik, luxusautóik vagy divatcsarnokaik, éppen ezért nem tudják és nem is szeretnék kifizetni más település adósságát

– állapította meg.

A politikus úgy véli, ha Putz Anita maradt volna a falu polgármestere, egy éven belül a kavalkád megszervezése, a bölcsőde megnyitása és az adók korábbi mérséklése mellett is visszafizette volna ezt a 23 millió forintot Vásárhelynek.

Együtt érzek a mártélyi lakosokkal és egyben szomorú is vagyok, mert az ígért aranykor helyett azzal kellett szembesülniük, hogy a Fidesz kampányhazugságaival ismét becsapta őket

– jegyezte meg Hódmezővásárhely polgármestere.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Nagy Tamás / Index)

Rovatok