Index Vakbarát Hírportál

Gázszivárgás okozhatta a jobbágyi házrobbanást

2022. szeptember 16., péntek 20:34

Hatalmas robbanás rázott meg egy lakóházat Jobbágyiban, az épület egyik fala kidőlt, egy szoba pedig teljes terjedelmében leégett. A lakás tulajdonosa kénytelen volt az édesanyjához költözni, mert lakhatatlanná vált az otthona.

Amint arról az Indexen is beszámoltunk, csütörtök délután robbanás történt egy lakóházban Jobbágyiban. A nool.hu stábja kilátogatott a helyszínre, ahol az egyik szomszéd árult el részleteket a szerencsétlenségről.

Mint kiderült, a lakás nemrégiben esett át egy felújításon, amely mára azonban egy romhalmaz lett. A lakhatatlanná vált ingatlanban élő férfi a szintén Jobbágyin élő édesanyjához költözött, a község önkormányzata pedig egy egyszeri, százezer forintos gyorssegélyt ajánlott fel neki.

A neve elhallgatását kérő szomszéd szemtanúja volt az esetnek, az ő birtokukra esett be a robbanás következtében a ház egyik fala.

Csütörtök délután, 13 óra körül kint voltunk a párommal az udvaron, amikor egy tompa dörrenést hallottunk, egy nehezebb tárgy eséséhez tudnám hasonlítani. Ezután bedőlt a területünkre a szomszéd házának egész fala, hatalmas por volt. Gyorsan átugrottam a kerítésen, lekapcsoltam a nyomáscsökkentőt, hogy nehogy még egy robbanás legyen

– mesélte a szomszéd.

Ezután keresni kezdte a tulajdonost a lakásban, ő azonban dolgozni volt, párja pedig értesítette a mentőket és a tűzoltókat.

Én úgy gondolom, hogy gázszivárgás okozhatta a szerencsétlenséget, de majd a pontos vizsgálatok során kiderül, mi is áll a detonáció hátterében

– tette hozzá.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: a szakemberek átkutatták a romokat, sérülteket nem találtak, a robbanás körülményeit pedig a munkatársai még vizsgálják.

Rovatok