Index Vakbarát Hírportál

Kelleni fog a kabát, kiadták a figyelmeztetést

2022. szeptember 17., szombat 06:09

Szombaton országszerte borongós idő várható, napközben az északi tájakat leszámítva csendes, áztató esőre kell készülni, a késő délutáni óráktól pedig egyre többfelé és egyre intenzívebben eshet. A maximumok 13 és 19 fok között alakulnak.

A nyárzáró front után a hétvége túlnyomó részében szeles, hűvös és esős időre kell készülni. A legtöbb, akár 30 millimétert meghaladó csapadékmennyiség az ország déli, délnyugati részén várható. A csúcsértékek egész hétvégén 20 fok alatt maradhatnak. 

Szombaton a borongós időben eleinte többfelé, majd főként délen, késő délutántól pedig ismét egyre többfelé várható csendes eső, zápor. A keleti megyék kivételével többfelé feltámad, helyenként erős lökések kísérik majd az északnyugati szelet, míg vasárnap országszerte erős lesz, helyenként viharossá fokozódik – írja az Időkép.

Délután mindössze 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton a kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenségek miatt 10 megyére adott ki figyelmeztetést. 

Vasárnap előbújik a nap

A vasárnap naposabb lesz, nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de elszórtan továbbra is lehetnek záporok, északkeleten néhol zivatar. Az erős, többfelé viharos nyugati-északnyugati szélben délután 15 és 20 fok közötti hőmérséklet várható.

A hűvös, szeles, változékony őszi idő a jövő hét első napjaiban is folytatódik. A csapadék inkább lokális jellegű lesz, tartós, nagy mennyiségű eső nem várható, csak intenzívebb záporok hozhatnak néhány helyen 5-10 milliméter csapadékot. Több lesz a napsütés, mint hétvégén, de a maximumok 20 fok alatt maradnak.

(Borítókép: Alexi Rosenfeld / Getty Images Hungary)

Rovatok