Index Vakbarát Hírportál

Így mentették meg Spotit, a borsodi kiskutyát

2022. szeptember 20., kedd 20:09

Megindító videót tett közzé egy mentett kutya átalakulásáról a Hangya Közösség Alapítvány. Ám nem ez a közösség első mentése, több mint 12 éve végzik állatvédő tevékenységüket.

Hihetetlen változáson ment át Spoti, a kóbor kutya. Az átalakulásáról készített videón látszik, hogy hatalmas szőrétől megszabadulva élvezi a tisztaság és a szőnyeg érzésének örömét – írja közleményében a Hangya Közösség Alapítvány. 

Spoti büdös lobonca pihe-puha bundát és egy igazán szép kutyát rejtett. Általában a gondoskodó szeretet változtatja meg a kutyákat. Spotival már egy kozmetika is csodát tett

– fogalmaztak, kiemelve, hogy sajnos az emberi felelőtlenség miatt nagyon sok kutya kerül utcára. Már az állatvédő szervezetek sem bírják a mentésüket, így Spoti története az állatvédők számára szokványos. Valaha volt gazdája, de jelenleg elhagyatottan próbált túlélni egy borsodi településen.

Nem ez az első mentésük

Nem ez a Hangya Közösség első mentése, több mint 12 éve végzik állatvédő tevékenységüket. Elsősorban a vidéki menhelyek támogatására jöttek létre. Az évek alatt ezt bővítették állatvédő szervezetekre, jelenleg 350 szervezettel tartják a kapcsolatot.

Rovatok