Index Vakbarát Hírportál

Megszűnhet a budapesti rollerkáosz

2022. szeptember 20., kedd 21:15

Újabb mikromobilitási pontokat helyezett ki Budapesten a BKK. Budán is már több száz gyűjtőállomás létesült a bérelt biciklik tárolására.

Amint arról korábban beszámoltunk, Budapesten az e-rollerek csak a Mobi-pontokon parkolhatnak. A MOL Bubi kerékpárokat is a már megszokott MOL Bubi totemoszloppal jelzett és a MOL Bubi applikációban is jelölt gyűjtőállomásokon lehet fel- és letenni. A TIER e-rollerek esetében az alkalmazásba integrált helymeghatározó rendszer ellenőrzi a szabályos parkolást, valamint jelzi a felhasználóknak a Mobi-pontokat a beépített térképen. A szoftveres megoldásokért a vállalat Budapesten működő fejlesztőközpontja, a TIER Tech Hub felel.

Közösségi oldalukon a Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy az Európai Mobilitási Héten átadták az 500. Mobi-pontot, Budán már több mint százat elhelyeztek.

„Májusban még csak a pesti oldalon találkozhattál a zöld színű, kör alakú táblával és a zöld felfestéssel jelölt helyszínekkel, azóta a budai oldalra is kiterjesztettük a rollerkáosz felszámolására létrehozott hálózatot” – írta a BKK.

A belső kerületekben kizárólag a Mobi-pontokon szabad parkolni a különböző szolgáltatók rollereivel és kerékpárjaival. A cél, hogy ezt a külsőbb kerületekben is bevezessék.

Rovatok