Index Vakbarát Hírportál

Balatonalmádiban lesz a kormánypártok kétnapos frakcióülése

2022. szeptember 20., kedd 12:23

Szeptember 21–22-én Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója. A tanácskozás a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor tájékoztatójával indul, az ülés központi témája a brüsszeli szankciók és az energiaárak lesznek.

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője még augusztusban Facebook-oldalán közölte, hogy a kormánypártok szeptember 21–22-én tartják a parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülést.

Kocsis Máté most elárulta azt is, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

2022 júniusa – az olajszállítási szankciók elfogadása – óta a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb egy hónap alatt megháromszorozódott. Azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, nem ez történt. Európa szegényebb lett, Oroszország pedig gazdagabb

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy emellett napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek.

A kormánypárti frakciók a témában meghallgatják többek között Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését.

Rovatok