Index Vakbarát Hírportál

Le akarta lőni a főnökét egy férfi Győrben, mert nem adott neki azonnali szabadságot

2022. szeptember 20., kedd 15:07

Vádat emeltek egy 45 éves férfi ellen, aki fegyverrel ment be dolgozni a munkahelyére, mert nem kapta meg egyből a kért szabadságát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a 45 éves férfi négy éve dolgozott győri munkahelyén, ahol többször volt már problémája a szabadság kiadásával. Idén márciusban is jelezte a főnökének, hogy áprilisban egy hét szabadságra szeretne menni, mire közvetlen munkahelyi vezetője azt válaszolta, hogy később visszatérnek a kérdésre, mert más is kért szabadságot, és meg kell szervezni a munkát.

Az elkövető másnap késve jelent meg a munkahelyén, és irodában lévő munkatársa előtt elővette a ruházatában magával vitt, engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt, és azt mondta, azzal fogja lelőni a főnökét. Végül a kollégája rábeszélésére átadta a pisztolyt, és távozott az irodából.

A pisztoly működőképes volt

Az eljárás során lefoglalt pisztolyról az igazságügyi fegyverszekértő megállapította, hogy működőképes lőfegyvernek tekintendő, tartásához pedig engedély kell. 

A férfinak még aznap megszűnt a munkaviszonya. A Győri Járási Ügyészség lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat ellene, amiért nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Rovatok