Index Vakbarát Hírportál

Vágvölgyi B. András visszakapta főszerkesztői állását

2022. szeptember 20., kedd 14:38

Hosszabb kihagyás után a héten újra megjelenhet a 9 Magazin, a Ferencváros önkormányzata által fenntartott kerületi lap, amelynek összeállításáért a régi-új főszerkesztő, Vágvölgyi B. András felel.

A nyári szünetelés hónapjait követően a héten újra megjelenhet a 9 Magazin, a Ferencváros önkormányzata által fenntartott kerületi lap. Hosszú médiapolitikai csatározások végére kerülhet pont azzal, hogy – sajtóértesülések szerint – Ferencváros médiacége ismét Vágvölgyi B. Andrást bízta meg a főszerkesztői feladatok ellátásával.

Amint arról az Index elsőként beszámolt, május végén a lapot kiadó Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. igazgatója, Hagymási Zoltán szerződésszegésre hivatkozva azonnali hatállyal felmondta Vágvölgyi szerződését.

Baranyi Krisztina polgármester azonban a kirúgást egyértelműen a pártok manipulációjának és a független sajtó elleni támadásnak értelmezte,

majd egyértelművé tette, hogy Vágvölgyit szeretné továbbra is a lap élén látni. A kiadót vezető Hagymási Zoltánt a testület elmozdította, helyére pedig augusztus végén (határozott időre) Bencsik Márta médiajogászt választotta. Az ő közreműködése által kaphatta vissza a Magyar Narancs egykori főszerkesztője megbízatását a IX. kerületi magazin élén.

Rovatok