Index Vakbarát Hírportál

Zivatar miatt 13 megyére adtak ki figyelmeztetést

2022. szeptember 21., szerda 06:16

Leginkább hűvös, csapadékos időre számíthatunk szerdán. A nappali csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között alakul majd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt erre a napra.

Szerdán a napos időszakok mellett a Dunántúlon és a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Emellett többfelé élénk, a Dunántúlon még gyakran erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Kora reggel 1 és 9, napközben 14 és 19 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők. Hajnalban északkeleten foltokban pára, köd képződhet.

Figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Hevesebb csapadékra lehet számítani 

Nem lesz front fölöttünk

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írja, ezen a napon sem érkezik front Magyarország fölé, ugyanakkor a hidegre érzékenyebbek szervezetét megviselheti az időjárás.

A hideg reggeleken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint görcsös és migrénes fejfájás jelentkezhet a szeles időjárásra érzékeny emberek körében. 

(Borítókép: Szabó Réka / Index)

Rovatok