Index Vakbarát Hírportál

Jégesővel jöhetnek a záporok, kiadták a figyelmeztetést

2022. szeptember 22., csütörtök 06:16

Csütörtökön napos, majd záporos időre kell készülni, akár jégesővel. A nappali csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul majd.

Csütörtökön napos-gomolyos idő körvonalazódik, elszórtan záporok alakulnak ki, melyeket több helyen jégeső kísérhet, valamint keleten és délen néhol zivatar is előfordulhat. Az északias szél még többfelé élénk lehet. A reggel hideg lesz, napközben 14 és 20 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, párás, ködös körzetek a Dunántúlon lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 10 megyére adott ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, csütörtök napközben is a Dunától keletre alakulhatnak ki nagyobb számban a záporok mellett zivatarok, a Dunántúlon kisebb ezek kialakulási valószínűsége. Az erősebb cellákat intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írja, hogy csütörtökön sem érkezik front, ugyanakkor a hidegre érzékenyebbek szervezetét megviselheti az időjárás. A hideg reggeleken felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. 

Görcsös és migrénes fejfájás jelentkezhet, illetve végtagfájdalom is előfordulhat egyeseknél. A nyirkos, hűvös hajnali időben könnyen meg lehet fázni – tették hozzá.

(Borítókép: Kaszás Tamás/Index)

Rovatok