Index Vakbarát Hírportál

Levélben tájékoztatták a rendőröket, hogy tilos fűteniük az épületben

2022. szeptember 22., csütörtök 09:12

A Zsaruellátó nevű oldalon tettek közzé egy levelet, amelyben arról tájékoztatták a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést az épületben, és hogy a hideg ellen csak „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek.

Az energiaválság miatt két héttel ezelőtt elrendelték a fűtés korlátozását az állami intézményben, és 18 Celsius-fokban szabták meg a maximum-hőmérsékletet. Az Indexnek nyilatkozva egy szakértő részletesen beszélt arról, hogy mindez milyen következményekkel járhat.

A fenti rendelkezés áll egy levél mögött is, amelyet a Zsaruellátó oldalán tettek közzé. A levélben leszögezték, hogy „a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”. 

Hozzátették azt is, hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”. Végül azzal zártak a levelet, hogy: 

A hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.

A Zsaruellátó oldalán az utóbbi napokban több hasonló posztot is közzétettek. Volt, aki részletesen leírta, hogy milyen negatív következményekkel fog járni a 18 fokos szabályozás a gyakorlatban. Mások – jobb híján – már csak a helyzeten viccelődtek: volt, aki egy szatirikus versben fejezte ki véleményét, a levélben is említett hősugárzókból pedig már mém is készült.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Rovatok