Index Vakbarát Hírportál

Egy új dokumentum szerint a csengeri örökösnő több milliárdot szánt Kósa Lajos anyjának

2022. szeptember 23., péntek 19:42

A Partizán birtokában lévő ajándékozó okirat szerint a korábban ismertnél sokkal nagyobb lehetett az összeg.

A csengeri örökösnő néven elhíresült ügyben az eddig ismert információk szerint Pólus Mária (korábban Sz. Gáborné Matkó Mária) egy közjegyzői okiratba foglalt módon 800 millió forintnak megfelelő összeget ajándékozott volna Kósa Lajos anyjának. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda család gyanújával indított nyomozást.

Most azonban a Partizán birtokába jutott egy másik irat is, ami szerint a Fidesz alelnökének édesanyja további 25 millió eurót, nagyságrendileg 10 milliárd forintot kapott volna az állítólagos örökségből.

Ezen az ajándékozási szerződésen nemcsak a csengeri örökösnő és Kósa anyjának aláírása szerepel, de ügyvédi ellenjegyzés is van alatta. Ugyanakkor a 444 azt írta, a csatorna információi szerint Kósa Lajos anyja a tanúvallomásában azt állította, hogy a szerződés valótlanságokat tartalmaz, és egyébként nem is látta az iratot. Állítása szerint sem Sz. Gábornével, sem az ügyvédjével nem találkozott.

„Elfogadta azokat, amiket kapott. Soha nem mondta, hogy neki nem kell” – mondta el az örökösnő arról, hogyan viszonyult Kósa Lajos a neki felajánlott ajándékokhoz. „Elvárás volt, hogy ő ebből részesüljön... Ő soha nem mondta azt, hogy neki valamire szüksége van, csak mindig addig mondta, amíg az embernek le nem esett, hogy mit akar, mi lenne a jó.”

Pólus Máriát 2018-ban helyezték letartóztatásba, a vádak szerint több személytől és cégtől kért kölcsönt arra hivatkozva, hogy azokat németországi, 4,3 milliárd eurós hagyatékból fogja visszafizetni.

Rovatok