Index Vakbarát Hírportál

Meleget hoz a szombat, de vasárnaptól jöhet az ítéletidő

2022. szeptember 23., péntek 16:36

Hétvégén akár 25 fokot is mutathat a hőmérő, a jövő hét elejétől viszont már érkezhet az eső.

Péntek délután a többórás napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők kialakulása valószínű, az északkeleti, keleti megyékben bizonyos helyeken zápor is előfordulhat. Éjjelre átmenetileg kiderül az ég, hajnaltól viszont egy fátyolfelhőzet érkezik majd nyugat felől.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok közt valószínű.

Szombaton sokfelé szűrheti fátyolfelhőzet a napsütést, ám lehetnek olyan körzetek, ahol a felhőzet megvastagodhat. Jelentősebb csapadék ugyanakkor sehol sem várható, többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délnyugati szél – írja az Időkép. Noha a reggeli órákban még hideg lesz, délután már 17 és 24 fok között valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap többfelé is kialakulhat eső a túlnyomóan felhős, borongós idő mellett a déli, délkeleti tájakat leszámítva. A délies szél északnyugaton lehet időnként élénk. Ezen a napon 16 és 25 fok közt alakulhat a hőmérséklet, a legalacsonyabb értékek északkeleten és nyugaton fordulhatnak elő. Az előrejelzés szerint  vasárnap kezdetben még csak helyenként, délután viszont már több helyen, főként a Dunántúlon és északon számíthatunk esőre, záporokra, és egy-egy zivatar is előfordulhat.

Hajnalban 3 és 12, délután 14 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, de a szárazabb, szakadozottabb felhőzettel borított déli, délkeleti tájakon 24-25 fokos maximumok is lehetnek.

A jövő hét első napjai is felhős, gyakran csapadékos időt ígérnek, esőre, záporra, helyenként zivatarokra is készülhetünk. Délies marad a légmozgás. Enyhébbek lesznek az éjszakák, napközben pedig többfelé mérhetünk 20 fok körüli értékeket – írják.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Róka László / MTI)

Rovatok