Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is betért a templomba a kőbányai harisnyatolvaj

2022. szeptember 23., péntek 12:26

Egy kőbányai templomot szeptember 15-én és 16-án délután is meglátogatott egy férfi, aki nem a lelki megnyugvást kereste.

Nem gyónni érkezett, hanem a kihelyezett perselyeket szándékozott kifosztani. A tolvaj sikerrel járt, a pénztartók megrongálása után az azokban összegyűlt 30 ezer forintnyi adományt magához vette, és a helyszínről távozott anélkül, hogy keresztet vetett volna.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd négy napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A 30 éves H. István gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte, majd további eseteket is bevallott az őt kihallgató nyomozóknak. A férfi elmondta, hogy szeptember 14-én éjszaka egy kőbányai irodaház előtt parkoló, nyitva felejtett kocsival néhány utcányit autózott, majd a járművet hátrahagyta.

A női bugyik és a jelmezek sem hagyták hidegen

Az elkövető egy szeptember 16-án éjszaka elkövetett lopásról is beszámolt a rendőröknek. Ez alkalommal H. István egy kőbányai bolt ablakát betörte, majd az üzletből pénzt, több női alsóneműt, harisnyát, jelmezt és nadrágot lopott el mintegy 200 ezer forint értékben.

„A tolvajt a nyomozók egyrendbeli lopás vétsége, egyrendbeli lopás bűntette, továbbá egyrendbeli jármű önkényes elvételének bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – írja a police.hu

Rovatok