Index Vakbarát Hírportál

Idén is lesz vénasszonyok nyara

2022. szeptember 24., szombat 14:49

Kis késéssel, várhatóan október elején érkezhet meg a vénasszonyok nyara, és akkor 20–25 fok közötti is lehet a maximum-hőmérséklet napközben – írja az rtl.hu.

A meteorológus emlékeztetett arra, hogy a napokban a sokévi átlagnál alacsonyabb volt a hőmérséklet, és csapadékból sincs hiány, mindez pedig a „a legtöbb ember közérzetének és pénztárcájának feltehetőleg nem tesz jót”, hiszen a legtöbb helyen már fűteni kell.

Jó hír azonban, hogy október elején ismét visszatérhet néhány napra a meleg időjárás. 

Az előrejelzés szerint vasárnap délutánig még viszonylag száraz időre lehet számítani, utána viszont hétfőtől kezdve jellemzően inkább hűvös, esős idő várható. 

A középtávú, kéthetes előrejelzés viszont már ennél biztatóbb képet fest: abból az látszik, hogy a jövő hétvégétől szárazabbra fordul az idő, a hőmérséklet pedig emelkedni kezd,

EZÁLTAL PEDIG OKTÓBER ELEJÉN NÉHÁNY NAPig melegebb időjárás lehet, vagyis BEKÖSZÖNTHET A VÉNASZONYOK NYARA.

Ha ez így lesz, akkor a sok napsütés mellett a hőmérséklet napközben akár 20–25 Celsius-fok közti maximumra is emelkedhet, ami határozottan jót tesz majd az emberek közérzetének és pénztárcájának is. 

Az RTL munkatársa megjegyezte, hogy az előrejelzések természetesen ilyen távlatból még bizonytalanok, de az többé-kevésbé borítékolhatónak tűnik, hogy minimum az átlaghoz közeli hőmérséklet lesz majd a következő hetekben, és bőven előfordulhatnak majd napos, száraz, hűvös időszakok.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok