Index Vakbarát Hírportál

A porcelánt Puskás-mezre cserélte Szijjártó Péter

2022. szeptember 24., szombat 12:36

Puskás Ferenc nevéhez köthető labdákat ajándékoz külügyminiszter kollégáinak Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ma nyolc éve tette le külügyminiszteri esküjét az országgyűlés előtt.

Ma, szeptember 24-én van pontosan nyolc éve, hogy Szijjártó Péter letette a külügyminiszteri esküjét az országgyűlés előtt. Ezzel ő a leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminiszter a rendszerváltás óta Magyarországon.

Az évforduló alkalmából a New York-i ENSZ-közgyűlést követően érte utol a Blikk. A miniszter most több érdekes kérdésre is választ adott. Szerinte a legmeghökkentőbb intézkedése a hivatalba lépését követően az volt, amikor lecserélték a protokollraktár tartalmát, és a porcelánok helyét Puskás Ferenc nevéhez kötődő labdák, mezek és ajándéktárgyak vették át. Bevallása szerint a külügyminiszter kollégái gyermeki lelkesedéssel fogadják a labdarúgáshoz fűződő ajándékokat.

Ám cserébe is ehhez a sportághoz köthető tárgyakat kap. Elmondása szerint

most már gyakorlatilag a FIFA-nak vagy az UEFA-nak nincsen olyan tagszervezete, ahonnan ne lenne meg, mondjuk, egy adott ország válogatottjának meze Szijjártó-felirattal.

De a legelragadóbb ajándéknak a szomszédos ország házelnökének meglepetését tartja. Ő ugyanis a külügyminiszter két kisfiának, Péternek és Patriknak adott a nemzeti válogatottja színeiben egy teljes futballistaszerelést.

A legemlékezetesebb pillanatnak pedig azt tartja, amikor nyaralás közben a gyerekeivel a Balatonban tudta meg, hogy „Debrecen nyerte a beruházást, Magyarországon épül fel a BMW új gyára”.

Rovatok