Index Vakbarát Hírportál

Fontos határidőre figyelmeztette a vendéglátósokat az erzsébetvárosi polgármester

2022. szeptember 27., kedd 19:04

Már csak néhány napig mentesülnek a közterület-használati díj fizetése alól a főváros VII. kerületében lévő, saját terasszal rendelkező vendéglátóhelyek. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester nemrég ezzel kapcsolatban üzent közösségi oldalán az érintetteknek, több más tudnivalóra is felhívva a figyelmet.

Szeptember 30-ig van érvényben az a kormányzati döntés, amely szerint a terasszal rendelkező vendéglátóhelyeknek nem kell közterület-használati díjat fizetni. Október 1-től azonban visszaáll az a díjfizetési rend, ami korábban érvényes volt – írta közösségi oldalán Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere.

A politikus bejegyzésében egyúttal arról is ír, hogy több más szabály is érvényes a jövő hónap első napjától, melyek a következők:

Utóbbival kapcsolatban Niedermüller Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy az eljárás lefolytatását a Főépítészi Irodán kell kezdeményezni.

Jöhet az éjféli záróra is? 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy egy tervezet szerint hét napból ötször is éjfélkor zárhatnának be Budapesten a VII. kerület vendéglátóhelyei októbertől.  

A tervezetet a Színes Erzsébetváros tette közzé saját közösségi oldalán. Mint írják, a birtokukba jutott előterjesztés alapján péntek és szombat kivételével a hét többi napján egységesen éjféli zárórára kötelezné a vendéglátóhelyeket a képviselő-testület.

Álláspontjuk szerint azonban nem történt előzetes egyeztetés a bulinegyed problémájának megoldásával megbízott munkacsoporttal, illetve az érintettekkel a szigorításról szóló előterjesztésről.

Információik szerint a heti öt napra, továbbá minden egyes környékbeli vendéglátóhelyre érvényes éjféli záróra október 17-től léphet hatályba. 

(Borítókép: Niedermüller Péter a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok