Index Vakbarát Hírportál

Nagy változásra figyelmeztették a felvételizőket

2022. szeptember 27., kedd 18:14

A közeljövőben a pontszámítás mellett a jelentkezés egy nagyon fontos eleme is változik: a 2023. szeptemberben induló képzésre felvételizők már csak Ügyfélkapuval hitelesíthetik az E-felvételiben leadott jelentkezésüket.

A 2023-as eljárás elektronikus lesz, így csak Ügyfélkapuval lehet hitelesíteni, ezzel pedig megszűnik a hitelesítő adatlap postai beküldése. Fontos, hogy a szükséges dokumentumokat kizárólag elektronikusan lehet benyújtani, ezeket az E-felvételiben kell feltölteni, a postán küldés nem opció.

Mindez azt jelenti, hogy elengedhetetlen az Ügyfélkapun regisztrálni azoknak, akik szeretnének jelentkezni egy 2023 szeptemberében induló képzésre.

A keresztféléves eljárásban, vagyis a 2023. februárban induló képzésre jelentkezőket ugyan nem érinti a változás, azonban számukra is javallott Ügyfélkaput nyitniuk és azzal hitelesíteni, írja a felvi.hu.

A magyar felsőoktatás átalakulás előtt áll, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter júliusban arról beszélt, hogy az oktatási intézményeknek jóval több jogosítványuk lesz a hallgatók kiválasztásában.

Az átalakításokról szólva említette, hogy

Rovatok