Index Vakbarát Hírportál

Ellátás közben verte meg egy beteg a salgótarjáni ápolót

2022. szeptember 28., szerda 19:16

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen, aki a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán bántalmazta az őt ellátó ápolót.

A Nógrád Megyei Ügyészség sajtóközleményében azt írja, a vádlott tavaly novemberben késő este, a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán feküdt betegként, amikor egy szakápoló részesítette ellátásban. Az ápoló orvosi mérőműszereket helyezett fel rá, azonban körülbelül tíz perc elteltével a férfi letépte magáról a műszereket, és távozni próbált. A sértett megkérte, hogy feküdjön vissza, azonban akkor a férfi minden előzmény nélkül ököllel megütötte az állán.

Mivel az ápoló tartott a további támadástól, elővette a telefonját, hogy segítséget kérjen a kollégáitól, ám a férfi ismételten megtámadta, kiütötte kezéből a mobiltelefont, majd mikor az ápoló lehajolt a telefonért, ismét megpróbálta megütni őt.

A szakápoló ezután segítségért indult, de a férfi követte a folyosóra, és mire a kórház biztonsági szolgálata megérkezett, ismét megütötte. 

A büntetlen előéletű férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség – mivel a szakápolót a hivatásánál fogva megilleti a fokozott büntetőjogi védelem – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vele szemben. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Rovatok