Index Vakbarát Hírportál

Szürreális lassúzásba torkollott a verekedés

2022. szeptember 30., péntek 12:37

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy közlekedési vitában megrugdosta egy nő autóját, majd a nő testvérét is megütötte, akit egy fakaróval is bántalmazni akart.

A vádlott 2021 novemberében egy hozzátartozója autójában utazott. Kisszállás közelében velük szemben érkezett autójával a sértett, aki az út mentén elterjedt bokrok miatt nem tudott lehúzódni, ezért a két autó visszapillantó tükrei összeértek.

A felek között szóváltás alakult ki. A férfi kiszállt a kocsiból, majd többször belerúgott a nő autójának bal hátsó részébe. A vádlott hozzátartozójának felszólítására ezt abbahagyta, azonban a sértett autójában így is 200 ezer forintos kárt okozott – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi ugyanazon a napon délelőtt Kisszállásra ment, ahol egy üzlet előtti parkolóban találkozott a sértett nő testvérével. Utóbbi kérdőre vonta az elkövetőt a reggel történtek miatt. A testvér és a vádlott összevesztek. Az elkövető ököllel megütötte a nő testvérét, aztán pedig egy közeli facsemete mellől kitörte a támasztó karót, és azzal próbált a sértettre támadni, de ismerősei lefogták.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja a férfit, akivel szemben elzárás kiszabását indítványozta.

A történtekről videófelvétel is készült, amely itt megtekinthető.

Rovatok