Index Vakbarát Hírportál

Új tisztséget kapott Orbán Viktortól Kásler Miklós

2022. szeptember 30., péntek 08:41

Miniszterelnöki biztos lett Kásler Miklós, az előző kormány emberi erőforrás minisztere. Feladata, hogy áttekintse a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licencképzési rendszerét, és javaslatot tegyen Pintér Sándor egészségügyért felelős miniszternek a képzési rendszer továbbfejlesztéséről.

A csütörtök este megjelent miniszterelnöki utasításból kiderült, Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklóst. 

Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licencképzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki

– áll a miniszterelnök által aláírt dokumentumban.

Ezzel a volt emberi erőforrás miniszternek az lesz a feladata, hogy áttekintse a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licencképzési rendszerét, és javaslatot tegyen Pintér Sándor egészségügyért felelős miniszternek a képzési rendszer továbbfejlesztéséről.

Ugyanakkor közre kell működnie az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzésével kapcsolatos koncepciók kidolgozásában.

A miniszterelnöki biztos tevékenységét a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti, fizetését pedig a kormányfő állapítja majd meg.

(Borítókép: Kásler Miklós. Fotó:  Szigetváry Zsolt/MTI)

Rovatok