Index Vakbarát Hírportál

Meglophatta diákjait egy testnevelő tanár Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2022. szeptember 30., péntek 09:57

Nyolcadik osztályos diákok vádoltak meg lopással egy testnevelő tanárt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A pedagógusról rejtett kamerás felvételt készítettek. Az ügyben jelenleg is tart a rendőrségi nyomozás.

A feltételezések szerint meglophatta diákjait egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei testnevelő tanár. Az ügyben jelenleg is tart a rendőrségi nyomozás. 

A Blikk tulajdonába került felvétel szerint az intézmény nyolcadik osztályos tanulói úgy döntöttek, rejtett kamerát helyeznek el az osztálytermükben, hogy megtudják, ki lopja el a pénzüket. A videóból kiderült, a testnevelő tanár kutakodik a gyerekek dolgai között, zsebre tesz valamit, majd sietősen távozik a teremből.

A videót eljuttató ímélben azt írta a lapnak, nem ez volt az első, több hasonló esetet figyeltek már meg a tanárral kapcsolatban. Emellett azzal is vádolják, hogy a szertárban dohányzik és alkoholt fogyaszt iskolaidőben. Ennek ellenére a szerző szerint az érintett pedagógus továbbra is az intézmény dolgozója.

A rendőrség már vizsgálja az esetet

A rendőrség az ügyben azt nyilatkozta, „állampolgári bejelentés alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit”. Ám ennél többet nem árultak el.

Természetesen én is tudom, hogy a tanároktól feddhetetlen viselkedést vár el a társadalom. Ez nagyon helyes, egy ilyen egyedi eset azonban kivédhetetlen. Ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, gondolom, azonnal eltávolítják az intézményből, addig talán úgy gondolkodik az igazgató, hogy a kollégáját is megilleti az ártatlanság vélelme

– mondta az esettel kapcsolatban Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányának tagja.

Rovatok