Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség nem nyomoz, így a család indított magánakciót a Budapesten eltűnt férfi megkeresésére

2022. október 2., vasárnap 15:53

Jelenleg is keres a rendőrség egy 32 éves férfit, aki szeptember 28-án, szerda éjjel tűnt el egy ferencvárosi szórakozóhelyről, igaz, nyomozást nem indítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 32 éves férfi 2022. szeptember 28-án 23 óra 50 perc körül egy IX. kerületi szórakozóhelyről ismeretlen helyre távozott. A rendőrök jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Szűcs Tamás körülbelül 190 cm magas, sportos testalkatú, haja szőkésbarna, borostás, szemüveget visel.

Utolsó ismert ruházata fehér pulóverből, fekete farmerból, sötét sportcipőből és piros, eldobható esőkabátból állt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Szűcs Tamás tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú-zöldszámon, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Magánakció, kutyás keresés

Szűcs Tamás felesége az Index megkeresésére elmondta, hogy mivel felnőtt eltűntről van szó, aki beszámítható, ezért a rendőrség nem indít nyomozást, így a családtagok és a barátok magánjellegű kereséseket szerveznek. Hangsúlyozta, hogy jelentősen

megnehezíti a keresést az, hogy sem cellaadatokat, sem biztonsági kamera felvételeket és bankkártyás vásárlásokról való visszaigazolásokat nem tudnak kikérni,

mivel egyelőre nincs bizonyíték arról, hogy bűncselekmény történt volna.

A feleség azt is elmondta, hogy később megtalálta otthon férje pénztárcáját, benne az összes iratával és a bankkártyájával, de a férfi telefonja szerda óta inaktív, tehát szerinte vásárolni sem tud semmit.

Beszámolója szerint a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület segítségével kutyás keresésére indultak, és megpróbálták kideríteni, hogy merre indulhatott el a férfi a ferencvárosi szórakozóhelyről. A keresést azonban több tényező is nehezítette. Az elmúlt napok esőzései miatt kevés a nyom, amelyen a kutyák elindulhatnának, és a szórakozóhelytől a férfi otthonáig vezető útvonal is nagyon forgalmas, és több fás-bokros terület is szegélyezi. A feleség elmondása szerint eddig annyit tudnak, hogy Szűcs Tamás valószínűleg hazafelé tarthatott, de továbbra is keresik. 

Rovatok