Index Vakbarát Hírportál

Till Attila: Kirúgni valakit azért, mert kiáll az igazáért, az nagyon gáz

2022. október 2., vasárnap 20:49

Till Attila, az ismert TV2-s műsorvezető a közösségi oldalán beszélt arról, hogy a sztrájk alapjog egy modern demokráciában.

Till Attila szerint a pedagógusok jó ügyért sztrájkolnak, hiszen a mostani fizetésükből képtelenség megélniük. Ha nem sikerül a tanári béreket rendezni, akkor sokan elhagyják a pályát, és nem lesznek pedagógusok Magyarországon. Till Attila szerint ez szomorú történet.

A műsorvezető egy óbudai lakótelepen nőtt fel, és kiemelkedő szerepet játszottak a tanárok az életében. Az egyik osztályfőnökének a vezetésével bebarangolták az egész országot az akkori vándortáborok keretében.

„Kirúgni valakit azért, mert kiáll az igazáért, az nagyon gáz”

„Ő olyan típusú pedagógus volt, aki az egész életét a gyerekeknek szentelte. Ez a nehéz ebben a pályában, és ezért lehet őket sokra becsülni, hiszen ez életforma. Az igazán jó tanárok feláldozzák a saját életüket” – mondta Till Attila, akinek a rajztanárnője hamar észrevette a tehetségét, és azzal biztatta, hogy lehet belőle még festő is.

A lakótelepi világban a többség az autószerelő-, villanyszerelő- és a szobafestőszakma horizontján mozgott. A műsorvezető további életére erősen rányomta a bélyegét ez a két tanára.

„Ha ők nincsenek, akkor lehet, hogy a televízióban sem szerepelek. Nagyon hálás vagyok a tanáraimnak, és nem szeretném elfelejteni azt, mennyit segítettek nekem” – mondta Till Attila, aki azzal zárta mondandóját, hogy

próbáljuk megérteni azt, hogy mit akarnak a tanárok. Kirúgni valakit azért, mert kiáll az igazáért, az nagyon gáz. Maximálisan szolidaritást vállalok velük.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok