Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP Ujhelyi Istvánnak: A hosszú barátság alapja a pontos elszámolás

2022. október 2., vasárnap 14:59

Ujhelyi István vasárnap jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, mivel elmondása szerint képtelen tovább azonosulni a párt mechanizmusaival, „szemellenzős jövőtlenségével”. A szocialisták hivatalos közleményben reagáltak a döntésre.

Mint írták, sajnálattal vették tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból.

Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott

– olvasható az MSZP által jegyzett közleményben.

Ujhelyi István megjegyezte, nem egy alkalommal próbálta felrázni az elmúlt években pártközösségét, amivel a párt vezetőinek érdekét sértette. „Be kellett lássam, és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát. Helyette kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt. Tudom, hogy sokan – például sikeres önkormányzati vezetőink – éreznek hasonlóképpen” – tette hozzá.

Miután Ujhelyi kilépett, az MSZP-nek már egyetlen képviselője sincs az Európai Parlamentben.

(Borítókép: Ujhelyi István a szegedi önkormányzati választáson 2019-ben. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok