Index Vakbarát Hírportál

Nem létező rokona ügyvédi segítségét ajánlotta fel, csalás miatt emeltek vádat ellene

2022. október 4., kedd 12:55

11 millió forintnál is több pénzt csalt ki a gyanú szerint egy férfi egy idős nőtől Budapesten, méghozzá úgy, hogy állítólagos ügyvéd rokona segítségét is felajánlotta neki. A gyanúsított korábban azt mondta a nőnek, hogy túl drágán vásárolt gyógyászati eszközöket, amiknek árát az ügyvéd rokona segítségével vissza tudna perelni.

Vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki a gyanús szerint több mint 11 millió forintot csalt ki egy idős nőtől állítólagos ügyvéd rokona segítségét felajánlva – közölte az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi még 2020 novemberében találkozott az időskorú sértettel, akitől megtudta, hogy gyógyászati eszközöket szokott vásárolni, illetve azt is, hogy  hol lakik. Pár nappal később a férfi felkereste a nőt annak újpalotai lakásán, majd azt mondta neki: túl drágán vásárolta a gyógyászati eszközeit, ám egy ügyvéd rokona segítségével vissza tudná perelni az összeget.

A terhelt azt is mondta a sértettnek, hogy az ügyvédet viszont ki kell fizetnie, de a pontos összeget nem jelölte meg. A nő ezután a bankszámlájáról több mint 11 millió forintot vett fel, amiért a vádlott még azon a napon elment hozzá, a pénzt magához vette, hiába kérte a sértett, hogy ne vigye el mindet – írták a közleményben.

Az ügyészség közlése szerint a vádlott azt állította a nőnek, hogy a pénzből az ügyvéd leveszi majd a neki járó részt, a többit pedig visszaadja, a férfinak azonban nem állt szándékában visszahozni a pénzt.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja, vele szemben a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Rovatok