Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Nekünk az a jó, ha Kelet és Nyugat együttműködik

2022. október 5., szerda 09:15

Orbán Viktor a közösségi médiában osztott meg képeket Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökével való találkozásáról a Karmelita kolostorban. A miniszterelnök a keddi tárgyaláson kifejtette: Magyarország kiemelkedően fontos partnerként tekint a közép-ázsiai régióban található országra.

Orbán Viktor Facebook-posztjában azt írta szerda délelőtt, hogy a Magyarország és Üzbegisztán közötti gazdasági együttműködés még sosem volt olyan intenzív, mint most. A magyar miniszterelnök a közösségi médiában tett közzé képeket Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökével való találkozásáról a Karmelita kolostorban. 

Nekünk az a jó, ha Kelet és Nyugat együttműködik

– írta az egyik fotóhoz Orbán Viktor. 

Csúcstalálkozóra kapott meghívást

Mint arról korábban beszámoltunk, Havasi Bertalan közlése szerint a miniszterelnök a keddi tárgyaláson kifejtette: Magyarország kiemelkedően fontos partnerként tekint a közép-ázsiai régióban Üzbegisztánra. Az együttműködés stratégiai fontosságú politikai, biztonsági, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt – mondta, hozzátéve,

ORBÁN VIKTOR ELFOGADTA AZ ÜZBÉG ELNÖK MEGHÍVÁSÁT A TÜRK ÁLLAMOK SZERVEZETÉNEK NOVEMBERI SZAMARKANDI CSÚCSTALÁLKOZÓJÁRA.

A helyettes államtitkár szerint az is elhangzott a találkozón, hogy Magyarország és Üzbegisztán között a gazdasági együttműködés még sohasem volt olyan intenzív, mint most, és ebben kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a Magyar–Üzbég Üzleti Tanácsnak. 

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Savkat Mirzijojev üzbég elnököt a Karmelita kolostorban 2022. október 4-én. Fotó: Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok