Index Vakbarát Hírportál

Igazi káosz lesz a hétvégi közlekedés Budapesten

2022. október 8., szombat 06:45

A SPAR Budapest Maraton miatt több közlekedési korlátozásra is lehet számítani Budapesten a hétvégén. A rajt és a cél a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon lesz, amit az előkészítő munkák miatt már október 7-én, pénteken lezártak.

Több közösségi közlekedési járat forgalma is módosul az október 8-án, szombaton és október 9-én, vasárnap megrendezett SPAR Budapest Maraton miatt – számolt be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

A BKK honlapján azt írja, október 8-án, szombat délelőtt a budai alsó és felső rakpartokon, október 9-én, vasárnap délelőtt és kora délután pedig a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között korlátozzák részlegesen vagy teljesen a forgalmat. A Szabadság hidat vasárnap várhatóan 9 óra 30 perctől a kora délutáni órákig lezárják a közúti forgalom elől, emellett a Margit hídon és az Árpád hídon is sávlezárásra kell számítani. Kiemelték: a rajt és a cél a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon lesz, amit az előkészítő munkák miatt már október 7-én, pénteken lezártak.

A sétány pénteken 9 órától vasárnap 20 óráig lesz lezárva.

Október 8-án, szombaton:

Október 9-én, vasárnap:

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

A változásokról bővebben a Budapesti Közlekedési Központ honlapján lehet tájékozódni. 

(Borítókép: A 36. Spar Budapest Maraton rajtja a Pázmány Péter sétányon 2021. október 10-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok