Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a hidegfront, ködösen indul a szombat

2022. október 8., szombat 06:05

Ködösen indul a szombat, délután viszont napsütés várható. A maximumok 20 és 25 fok között alakulnak.

Szombaton többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd napközben a napsütést sokfelé szűrhetik fátyolfelhők, délután pedig gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Kevés csapadék késő este északnyugaton alakulhat ki.

Hajnalban 4 és 11, délután 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. 

Gyenge, mérsékelt lesz a déli-délkeleti szél. Éjjel egy gyenge hidegfront érkezik, melynek hatására a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. Az északi tájakon helyenként gyenge eső, zápor előfordulhat – írja az Időkép.

Szombaton kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nem lesz fronthatás

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szombaton fronthatás nem várható. A hideg, nyirkos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, délelőtt pedig a gyors melegedés hatására keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

Kellemesen meleg lesz a levegő, 20 fok körül alakulnak a csúcsértékek, de az érzékenyebbek körében migrén előfordulhat. Este északnyugaton a hidegfrontra érzékenyek panaszai fokozódhatnak. Könnyen meg lehet fázni, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok