Index Vakbarát Hírportál

Balog Zoltán is részt vett az új lengyel református püspök felszentelésén

2022. október 9., vasárnap 21:50

A megrendíthetetlen, örök fundamentumokra kell építeni a válságok idején – jelentette ki nemrég Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, aki Lengyelországban járt az ország új református püspökének beiktatásán.

A lengyelországi Łódź-ban vett részt a Lengyel Református Egyház új püspöke, Semko Koroza beiktatásán Balog Zoltán, a Magyar Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

A református püspök az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a beiktatást követően Kazimierz Nycz bíborossal, Varsó érsekével is találkozott.

Balog Zoltán a néhány ezer tagot számláló Lengyel Református Egyházról szólva kiemelte: a „kis egyházak nagy lehetősége, hogy miután senkinek nem jelentenek igazán konkurenciát, alkalmasak arra, hogy összehozzák a nagyokat”.

A református püspök különleges megtiszteltetésként értékelte, hogy a leköszönő lengyel püspök mellett ő szentelhette fel az új püspököt, megjegyezve, először fordult elő a magyar egyháztörténetben, hogy magyar református püspök szentelt fel lengyel református püspököt.

Rovatok