Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a rendőrség, egy 36 éves férfit gázoltak el az ózdi ralin

2022. október 9., vasárnap 19:59

A rendőrség vizsgálja az ózdi ralin történt halálos baleset körülményeit.

Az Ózdi Rendőrkapitányság közölte, hogy halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt eljárást folytat, ugyanis október 8-án, szombaton meghalt egy néző a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon, miután egy versenyautó elsodorta őt – számolt be a police.hu.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset pontos körülményeit. Mint kiderült, egy 36 éves ózdi néző az áldozat. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Mint megírtuk, a versenyt szervező Hero Kft. szombat késő esti hivatalos közleménye szerint az utolsó gyorsasági szakaszon az ORC mezőnyéhez tartozó egyik páros balesetet szenvedett, melyben sem a pilóta, sem pedig a navigátor nem sérült meg. Az utánuk érkező duó a szabályokban rögzítettnek megfelelően megállt, hogy szükség esetén segítséget tudjon nyújtani. Az őket követő kettős azonban hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, és elütött egy nézőt.

A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette

– áll a közleményben, amelyben hangsúlyozták, „az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség”.

Rovatok