Index Vakbarát Hírportál

Már jobban van a HÉV elé lépő fiú, de beszélni még nem tud

2022. október 10., hétfő 17:20

Noha beszélni még nem tud, már felébredt a kómából és egyre jobb állapotban van az a 16 éves fiú, akit még szeptember végén gázolt el a HÉV, amikor nem nézett fel a síneken való átkeléskor. Állapotáról most édesapja beszélt.

Még szeptember közepén történt egy baleset, amelyben egy 16 éves fiút gázolt el Pomázon a HÉV. Információk szerint a fiatalember át akart kelni a síneken, de nem nézett fel, mielőtt a jármű elé lépett volna.

A fiút végül sikerült kiemelni a szerelvény alól, majd ellátását követően életveszélyes állapotban vitték kórházba. Úgy tudni, koponya- és hasi sérülést, valamint többszörös végtag- és csípősérülést szenvedett.

Javult az állapota

Mátyás édesapja a Borsnak nemrég elárulta, hogy fia már felébredt a kómából, és egyre jobb állapotban van, de továbbra is az intenzív osztályon kezelik, viszont úgy tűnik, fel tudja mérni, hol van.

Beszélni még nem tud, mert tubus van a szájában, ezért a baleset körülményeiről sem tudtuk még megkérdezni

– fogalmazott a lapnak az édesapa, aki azt is megjegyezte: szeretnék tudni, mire emlékszik a fiú a történtekből, a legfontosabb azonban most az, hogy mihamarabb felépüljön.

„Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy egyszerű baleset történt, Matyi sajnos figyelmetlen volt, mert megszokásból közlekedett” – tette hozzá a fiú hozzátartozója, aki egyúttal azokra a találgatásokra is reagált mindezzel, miszerint gyermeke öngyilkos akart volna lenni.

Rovatok