Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Csapjunk egy kis zajt!

2022. október 10., hétfő 12:35

Hétfőn Twitter-oldalt indított a miniszterelnök, amelyen elsősorban a nemzetközi közvéleményt tájékoztatják majd angol nyelven.

Orbán Viktor eddig csak Facebook-bejegyzésekkel és Instagram-posztokkal adott hírt magáról a közösségi médiában, most viszont a Twitterrel is bővítette a portfólióját. A miniszterelnök már közzé is tette az első bejegyzését.

Csapjunk egy kis zajt! Mostantól a Twitteren is követhetnek engem. Sűrű nap vár rám Berlinben a [német] szövetségi kancellárral

– írta.

A Twitter-oldal indítása egyértelműen a nemzetközi közösségnek szól, Magyarországon ugyanis a platform kevésbé népszerű, külföldön viszont sokan használják.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel is közölte a Twitter-oldal indításának a hírét. A sajtófőnök szintén elismerte, hogy „elsősorban a nemzetközi közvélemény tájékoztatására” indították el az oldalt.

Szabadságharcosnak nevezi magát, és egyvalakit már be is követett

„Szabadságharcos, férj, apa, nagyapa, Magyarország miniszterelnöke” – e szavakkal jellemezte magát az oldalán Orbán Viktor. 

Hétfő délig a kormányfő 722 követőt már össze is gyűjtött, és egy szerencsés embert be is követett a Twitteren – méghozzá nem mást, mint a kormány (eddigi) Twitter-nagyágyúját: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt.

Frissítés: hétfőn 12:35-ig már 2600-ra nőtt a követők száma, és Kovács Zoltánon kívül 13 további politikust is bekövettek a fiókon. 

„Baráti” üdvözletet kapott

A miniszterelnök első bejegyzése alatt már jelentkezett is a német EP-képviselő, Daniel Freund, aki előszeretettel emlegette a miniszterelnököt különféle bejegyzésekben.

Hamarosan találkozunk!

üzente Freund a miniszterelnöknek és a német kancellárnak a bejegyzés alatt. 

(Borítókép: Michal Cizek / AFP)

Rovatok