Index Vakbarát Hírportál

Megnyílt az első balatoni mozi, ahol bringázni kell a vetítésért

2022. október 12., szerda 13:06

A nézők kerékpárok tekerésével termelik a vetítéshez szükséges áramot.

Egy Balaton-parti településen, Alsóörsön nyitották meg Magyarország első bringamoziját. A létesítményről Hebling Zsolt polgármester azt nyilatkozta a VEOL Veszprém Megyei Hírportálnak, hogy a mozizásnak ez a formája egészséges időtöltés, védi a környezetet, és szórakoztató. 

Alsóörs turisztikai irodája központi helyen, a strand szomszédságában található, ott alakították ki a létesítményt és egy termelői piacot, amelyek megvalósítására hatmillió forint uniós vidékfejlesztési támogatást nyertek el.

Pataki Julia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (BRTE) TDM-menedzsere közölte, hogy, a bringás mozi Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök tervei alapján készült: 

a kerékpáros nézők hat speciális jármű hajtásával áramot termelnek, ez működteti a mozit, a hangtechnikát, sőt a telefonjukat is tölthetik róla a látogatók. 

A moziban megtekinthető első kisfilm a balatoni Riviéra-térséget, illetve a környező településeket mutatta be: Alsóörsöt, Felsőörsöt, Csopakot, Paloznakot és Lovast. 

Idén még egyszer, október 28-án lehet kipróbálni a bringamozit, mely a jövő nyártól rendszeres nyáresti programlehetőséggé válik Alsóörsön. 

(Borítókép:   Luc Claessen / Getty Images)

Rovatok