Index Vakbarát Hírportál

A rezsiválság miatt bezár télre a székesfehérvári stadion, uszoda és múzeum

2022. október 12., szerda 08:58

Mára egyértelművé vált, hogy a világtörténelem talán örökre fordulatot vett, ez pedig mindannyiunk életére húsba vágóan hat − mondta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A stadiont, a városi múzeumot és az uszodákat is bezárják.

Vitatkozhatnánk arról, hogy ezért ki a felelős, az azonban biztos, hogy Székesfehérvár ezeket a folyamatokat nem tudja befolyásolni. Nagyságrendileg 6 milliárd forinttal emelkedik a város intézményrendszerének és szolgáltatásainak rezsiköltsége − mondta el Facebook-videójában a városvezető. 

Közlése szerint a város működőképességének fenntartása 2022 és 2023 telén áldozatok nélkül nem fog menni. 

Az önkormányzat intézkedési tervet állított össze. A legfontosabb kérdéseket csütörtökön fogja tárgyalni a közgyűlés. Cser-Palkovics elmondása szerint a döntések fő célja, hogy ne menjen csődbe a város. 

A lét a tét

A polgármester közölte, hogy az nem fog menni, hogy miközben a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amely villanyvilágítás mellett akar bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal januárban, gázzal fűtött pályákon.  

Az előterjesztés szerint az önkormányzat a MOL Aréna Sóstó létesítmény üzemeltetését kizárólag csak a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvét nem fogják fűteni vagy világítani. Ezek szerint, miután november 13-án lejátssza az utolsó bajnoki meccsét a Fehérvár a Kisvárda ellen, a stadiont nem fogják fűteni.

November 1. és október 30. között a Szent István Múzeum intézményei és a városi könyvtár számos telephelye zárva fog tartani. Az előterjesztés szerint a Vörösmarty Színház január 2. és március 15. között lesz bezárva. 

A Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát 2023. szeptember 30-ig tartanák zárva.

(Borítókép: Az új székesfehérvári Sóstói Stadion 2018. november 19-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI)

Rovatok