Index Vakbarát Hírportál

„Most meg fogsz dögleni” – Bíróság elé állt a nő, aki nyakon szúrta az exét

2022. október 12., szerda 14:08

Egy nagy késsel nyakon szúrta kislányukat kezében tartó korábbi élettársát tavaly nyáron az a nő, akinek tárgyalása szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

Az MTI szerint a nőt emberölés kísérletével, kiskorú veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel is vádolják. Az élettársként együtt élő vádlottnak és sértettnek 2018-ban született gyermeke. Az év végétől a kislány az apa kizárólagos nevelésébe került, édesanyja hétvégente és egy hétköznap láthatta.

Tavaly június 5-én az asszony a gyermekével együtt ismerőseinél, Algyőn vendégeskedett, és este – ittasan – felhívta az apát, azzal fenyegetőzve, hogy „eltűnik a gyermekükkel”. A férfi ekkor közölte a vádlottal, hogy elhozza onnan a gyermeket, és a rendőrséget is értesíteni fogja arról, amit a nő mondott.

Ezután a nő felébresztette a gyereket, és az ablakon keresztül próbált vele távozni, de az ott lakók ebben megakadályozták. Ekkor ért oda a férfi, akit meglátva a nő kirohant az utcára, ahol veszekedtek, dulakodtak,

és az asszony azzal fenyegette a férfit, hogy szíven szúrja.

A nő ezután visszament a házba, felvette a gyermeket, és megragadott egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, majd a síró gyermekkel a kezében kirohant az utcára, és futni kezdett. A férfi utolérte, elvette tőle a kislányt, majd amikor meglátta a kést, védekezésül hátat fordított neki.

A nő ekkor kis-közepes erővel nyakon szúrta a férfit, és a védekezni próbáló sértettet a karján is megvágta, miközben azt kiabálta:

Most meg fogsz dögleni, megmondtam, hogy megöllek.

A rendőrök a helyszínen fogták el a nőt, aki még az intézkedés alatt is azt kiabálta: reméli, hogy a férfi megdöglik.

A Szegedi Törvényszéken tartott szerdai előkészítő ülésen az ügyészség – a vádlott beismerése esetén – hét év börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és kérte azt is, hogy a vádlottat öt évre tiltsák el a kiskorúak felügyeletével járó foglalkozásoktól. A vádlott a kiskorú veszélyeztetése bűntettében elismerte bűnösségét, de azt állította, nem akart ártani gyermeke apjának, aki korábban többször is bántalmazta.

Rovatok