Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatása idejére elmegyógyintézetbe került a késelő budapesti diák

2022. október 12., szerda 17:00 | aznap frissítve

Letartóztatásba került az osztálytársát megkéselő hunfalvys fiú, letartóztatása idejére elmegyógyintézetbe szállították.

Késsel támadt az osztálytársára egy középiskolás tanuló hétfőn az egyik budapesti, I. kerületi iskolában. A nyakán szúrta meg az áldozatot, akit a helyszínre érkező mentők szállítottak kórházba. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője azt mondta: a megszúrt fiú életveszélyes sérülést szenvedett, a 18 éves tettest a rendőrök még a helyszínen elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki emberölés kísérlete bűntett alapján.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön tudatta az Infostarttal, hogy a késelést elkövető diák letartóztatásba került. A bíróság egy hónapra, november 12-ig elrendelte a letartóztatását annak a fiatalembernek, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak – írja a törvényszéki közlemény. Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a gyanúsított letartóztatását. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a diák tettét hosszú tervezés előzte meg. 

A fiú pszichés problémákkal küzd, ami csak fokozza a társadalomba beilleszkedni képtelenségét, ezáltal pedig a veszélyességét is – állapította meg az ügyészség. Véleményük szerint a nyomozás érdekében feltétlenül meg kell vizsgálni a fiú elmeállapotát, ez pedig személyes jelenlétet igényel. A fiút a letartóztatás idejére az IMEI-be, azaz az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Időközben egy felkavaró videó is napvilágra került a késelést elkövető fiúról, amelyen az látható, hogy a gyermek a mellkasával nekitámaszkodik a szekrénynek, majd nagy erővel lefejeli. Az eset láttán több diák is rémülten sikoltozik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok